Taarten maken

Taarten maken

Wil je graag taarten maken? Dan hebben wij een paar goede tips voor je. Bij taarten maken kun je namelijk op verschillende manieren te werk gaan. Om te beginnen heb je bij een taart een taartbodem nodig. Hoe ga jij deze taarten maken? Dit leggen we je uit. Je kunt namelijk een lekkere taartbodem het beste zelf maken van een biscuitmix. Voor deze manier van taarten maken heb je het volgende nodig:

 • Mixer
 • Biscuitmix
 • Ei
 • Water
 • Bakvorm
 • Bakspray / bakpapier
 • Spatel

 

Hoeveel je nodig hebt qua mix, water en ei, hangt af van het formaat bakvorm dat je gaat gebruiken bij taarten maken. Je hebt de biscuitmix in verschillende varianten. Meestal wordt er een onderscheid gemaakt in twee hoeveelheden, namelijk 1 kg en 5 kg. Als je 1 kg hebt dan kun je drie taarten maken. Meestal is deze ook in twee smaken te koop namelijk naturel en chocolade. Je kunt er zelf ook een smaak aan toevoegen, dan kun je het beste de bakemulsies en extracten hiervoor gebruiken die geschikt zijn voor hoge temperaturen.

De voorbereiding van het taarten maken

Voordat je kunt beginnen met taarten maken dien je het beslag voor het biscuit te maken, dan neem je de mix, het water en het ei en dit ga je in een kom samenvoegen. Hoe ga je dan te werk?

 1. Je mixt alles tien minuten op hoge snelheid van de mixer.
 2. Je ziet dat het beslag flink toeneemt in volume, het wordt wit.
 3. Als de mixer aan staat kun je al een aantal voorbereidingen doen. Zo kun je de bakpan inspuiten met een speciale non-stick bakspray. Als je die keuze maakt dan zorg je er voor dat de mix niet vastplakt aan de rand van de bakvorm. Eventueel kun je ook bakpapier gebruiken welke je langs de randen plaatst.
 4. Dan zet je de bakvorm nadat je hem hebt ingespoten op zijn kop. Hierdoor gaat de spray niet teveel in de randjes van de bakvorm zitten.
 5. Is het beslag van het taarten maken klaar? Dan kun je dit met een spatel in de bakvorm scheppen.
 6. Dan strijk je de bovenkant glad met de spatel en zet de vorm in de oven.

Afkoelen na taarten maken

Op het moment dat je biscuit gaar is kun je deze uit de oven halen en dan laat je hem nog even in de vorm staan. Na een paar minuten haal je het biscuit er uit en plaats je deze op het rooster en laat je het geheel afkoelen. Je kunt zien of dat het gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als er niets aan blijft zitten is de bodem gaar.

Tips bij taarten maken

Als je zin hebt in taarten maken dan kun je er voor zorgen dat je iedere keer wat anders gaat maken. De ene keer kun je de taarten maken vanaf de bodem tot de bovenkant, de andere keer koop je een kant en klare bodem en doe je de rest zelf. Het kan met taarten maken allemaal en dat maakt het ook zo leuk. Je kunt een appeltaart maken, maar ook een chocoladetaart of misschien maak je wel een vruchtentaart. Jij kunt als je de basis van het taarten maken goed kent, veel taarten maken.Taarten maken